Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
15 dkg parasztkolbász, 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagyobb fej vöröshagyma, paradicsom, 1 zöldpaprika, 20 dkg krumpli, 35 dkg kelkáposzta, 12 dkg nagykocka tészta, pirospaprika, só, egész kömény |
A kelkáposztát megmosom, megtisztítom, 4-5 cm-es kockákra vágom. A hagymát 0,5 cm-es, a krumplit, paprikát és paradicsomot 2 cm-es kockákra vágom. A szalonnát fél cm-es kockákra, a kolbászt fél cm-es karikára, majd azokat négybe vágom. A szalonnát kiolvasztom. Amikor félig megpirult, ráteszem a hagymát és 3-4 percig pirítom. Ezután ráteszem a tésztát és pirosasra megpirítom. Végül az egészet leszűröm. A leszűrt zsíron megpirítom a kolbászt, majd ráteszem a paradicsomot és paprikát. 2-3 percig pirítom, majd a tűzről lehúzom, és egy teáskanál pirospaprikával meghintem. Elkeverem, és vízzel felöntöm. Beleteszem a kelkáposztát, adok mellé egy csipet egész köményt, és kb. 30-40 perc alatt puhára főzöm a káposztát. Ekkor hozzáadom a krumplit és a leszűrt hagymás-szalonnás tésztát, és kb. 10 perc alatt megfőzöm. Már csak a felöntés, a kóstolás és a sózás van hátra, egyet még forrjon, és tálalhatom. A lebbencs káposztával még finomabb, szinte kiegészítik egymást, nem is értem, miért nem találták fel már réges-régen. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|