recept: Káposztás lebbencs, Kifőzde
Káposztás lebbencs
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

15 dkg parasztkolbász,
10 dkg füstölt szalonna,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
paradicsom,
1 zöldpaprika,
20 dkg krumpli,
35 dkg kelkáposzta,
12 dkg nagykocka tészta,
pirospaprika, só, egész kömény




A kelkáposztát megmosom, megtisztítom, 4-5 cm-es kockákra vágom. A hagymát 0,5 cm-es, a krumplit, paprikát és paradicsomot 2 cm-es kockákra vágom. A szalonnát fél cm-es kockákra, a kolbászt fél cm-es karikára, majd azokat négybe vágom.

A szalonnát kiolvasztom. Amikor félig megpirult, ráteszem a hagymát és 3-4 percig pirítom. Ezután ráteszem a tésztát és pirosasra megpirítom. Végül az egészet leszűröm. A leszűrt zsíron megpirítom a kolbászt, majd ráteszem a paradicsomot és paprikát. 2-3 percig pirítom, majd a tűzről lehúzom, és egy teáskanál pirospaprikával meghintem. Elkeverem, és vízzel felöntöm. Beleteszem a kelkáposztát, adok mellé egy csipet egész köményt, és kb. 30-40 perc alatt puhára főzöm a káposztát.

Ekkor hozzáadom a krumplit és a leszűrt hagymás-szalonnás tésztát, és kb. 10 perc alatt megfőzöm. Már csak a felöntés, a kóstolás és a sózás van hátra, egyet még forrjon, és tálalhatom.

A lebbencs káposztával még finomabb, szinte kiegészítik egymást, nem is értem, miért nem találták fel már réges-régen.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: slambuc
 keménylebbencs
 kolbászos lebbencs
 lebbencsleves
 tarhonyaleves

Forrás: Imádom a káposztákat. Meg a lebbencseket. Csak egy ötlet volt...

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2013.06.13. Utoljára frissítve: 2013.06.13.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 04:53:52 - 1.38)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez